tisdag 25 januari 2011

Fikabröd


Ibland har man hur mycket som helst i frysen och ibland ingenting.
Just nu var det rätt så tomt med fikabröd.
Jag tycker att det är alltid bra att ha något, om det kommer oväntat besök.
Här kommer det recept på min variant på spetskaka.
Det är en väldigt enkel kaka med det lilla extra



50-75g smör
2 ägg
2dl socker
3dl mjöl
2tsk vaniljsocker eller rivet skal från en citron
2tsk bakpulver
1dl mjölk eller vatten

glasyren:
2msk smör
1dl socker
2msk grädde
(kokos efter smak)

              1. Smält smöret och låt det svalna
2. Vispa ägg och socker
                                             3. blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker eller citronskal
                     4. Blanda i mjölbladningen i äggsmeten
  5. Ta i mjölken och smöret
                                                             6. Häll i en rund form och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35mini 175 grader

                                                        7. Smält smöret och häll i sockret och grädden till glasyren.
8. Ta i kokosflingor.
                     9. Ta ut kakan och häll på glasyren
                                    10. Grädda ytterligere tills kakan fått fin färg


Lycka till!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar