tisdag 23 oktober 2012

Nyttigt och är gott

 
Häromdan gick jag genom mitt receptpärm och hittade
ett recept som jag inte hade gjort på länge.
 
 
Det är ett lättbakat bröd, utan jäsning som är nyttigt och saftigt
 
perfekt, kan inte bli annat än bra!
 
Så nu ska ni få ta del av receptet.
 
 
1l fil
 
1dl sirap
 
4 1/2dl vetemjöl
 
1 1/2dl rågmjäl
 
1 1/2dl kli
 
2dl vetekross
 
2dl havregryn
 
5dl graham-mjöl
 
5tsk bikarbonat
 
 
Blanda ihop allting till en kladdig smet/deg
 
och häll upp i två avlånga formar.
 
Ställ in i det nedre delen av ugnen i två timmar
 
i 175 grader.
 
Godast blir det om det får gotta till sig i något dygn men vem hinner med det? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar